Fenntarthatóság

A Pannonia Ethanol a bioetanol gyártásakor alkalmazott hatékony technológiájával hozzájárul a fenntarthatóbb környezethez: sem hulladék, sem szennyvíz nem keletkezik, továbbá környezeti és gazdasági szempontból optimalizált a takarmány és az üzemanyag előállítása, segítve a klímavédelmet.

A Pannonia Ethanol tevékenysége elősegíti, hogy:

  • csökkenjen a közlekedési szektorban kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége, így mérséklődjön az éghajlatváltozás veszélye;
  • munkahelyek jöjjenek létre, újjáéledjenek a vidéki közösségek, és javuljanak a családi gazdaságok lehetőségei;
  • az Európai Unió és Magyarország könnyebben elérje a megújulóenergia-termelési célokat.

Környezetvédelem

A Pannonia Ethanol az egyik legtisztább bioetanolt gyártja az Európai Unióban.

A Pannonia Ethanol technológiájával 65 százalékos csökkenés érhető el az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértékében a fosszilis üzemanyagokhoz képest, ami jóval meghaladja az EU Megújuló Energia Irányelv bioetanollal szemben támasztott követelményeit.

A bioetanol jelenleg az egyetlen gazdaságosan előállítható alternatívája a benzinnek

A termék kizárólag fenntartható biomasszából készül.

A Pannonia Ethanol maradéktalanul betartja a környezetvédelmi előírásokat. A gyártás során sem hulladék, sem szennyvíz nem keletkezik.

local dev hu

Értékteremtés helyben

A Pannonia Ethanol a gyártáshoz felhasznált takarmánykukoricát csaknem teljes mértékben családi gazdaságoktól szerzi be. A Pannonia Ethanol üzleti struktúrája garancia arra, hogy a bioetanol gyártása szervesen kapcsolódjon a helyi mezőgazdasági közösségekhez. A Pannonia Ethanol tevékenységének kiemelt része, hogy jelentős szerepet játsszon a magyar mezőgazdaságban rejlő potenciál teljes kiaknázásában, új munkahelyek létrehozásában, és így hozzájáruljon a növekedéshez és a versenyképességhez.

A Pannonia Ethanol Kelet-Közép-Európa legnagyobb bioetanol gyártójaként évi közel 500 millió euróval járul hozzá a magyar GDP-hez, nevéhez 2000 vidéki munkahely megteremtése és fenntartása fűződik.

Folyamatosan támogatjuk a helyi civil szervezeteket, sportklubokat, eseményeket, melyek elismeréseként 2013-ban Dunaföldvár nekünk ítélte az év mecénása díjat.

Társadalmi felelősségvállalás

A vállalati társadalmi felelősségvállalás (Corporate Social Responsibility) szellemisége meghatározó a Pannonia Ethanol teljes tevékenységi körében. Talán a legfontosabb, hogy a Pannonia Ethanol egy olyan iparágat erősít, amelynek alapvető célja a kőolaj kiváltása megújuló energiával. A technológiai fejlesztések, az innováció révén folyamatosan javul a gyártás hatékonysága.

soc

Az energia jövője

A Pannonia Ethanol és anyavállalata, az Ethanol Europe, elkötelezett híve a felelős európai bioetanolgyártásnak, és hosszú távú tervekkel rendelkeznek a kelet-közép-európai régióra vonatkozóan. A bioetanolgyártás a gazdasági és környezeti célokat is szolgálja Európában és több mint 50 ezer munkahelyet tart fent Európa vidéki területein, így például munkahelyeket a gyárakban, építőipari, fuvarozási munkákat, illetve munkahelyeket azokban a szolgáltató ágazatokban, amelyek a gyárak és a dolgozók ellátására szakosodtak. Ezek a munkahelyek új életre keltik a közösségeket, és segítenek a vidék hanyatlásának megállításában.

Az EU-ban gyártott bioetanol továbbá a fosszilis üzemanyagokhoz képest 35-90 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt bocsát ki , az átlagos kibocsátási megtakarítások pedig évről-évre nőnek. Ez a megtakarítás jelenleg 60 százalék, ami egyenértékű azzal, mintha minden évben 1.1 millió személyautót távolítanánk el az európai utakról.

A Pannonia Ethanol biotechnológiában és biokémiában végzett munkája hozzájárul a fejlett bioüzemanyagok elterjedéséhez a régióban és Európában. Az új technológiák innovációja és fejlesztése generálja a magas képzettséget igénylő zöld munkahelyek létrejöttét és a gazdasági növekedést.

Magyarország mezőgazdasági potenciáljának és ipari fejlettségének kombinációja azt jelenti, hogy az európai biogazdaság egyik vezető szereplője lehet és kell, hogy legyen, ehhez azonban bioetanolgyárakat (biomassza-feldolgozók) kell létesíteni. Magyarország számára ez egy olyan lehetőség, amellyel élnie kell.

energy future hu