Hírek

Vidéki reneszánsz: egy modern biofinomító társadalmi és gazdasági hatásai

2017-05-04

A Pannonia Ethanol biofinomítója a Tolna megyei Dunaföldváron található. Az üzem biomasszaként takarmány minőségű kukoricát dolgoz fel, amelyből állati takarmányt, bioetanolt és kukoricaolajat gyártanak. A környékbeli gazdálkodók évente több mint egymillió tonna kukoricával látják el az üzemet, amiből 325 000 tonna állati takarmány, 450 millió liter bioetanol és 10 000 tonna kukoricaolaj készül. A kukorica exportcélú helyi feldolgozása jelentősen növeli a nyersanyag pénzügyi értékét és tápértékét.

Egy igazán hatékony eszköz a vidékfejlesztésre

2017-04-04

Egy modern biofinomító képes arra, hogy gazdasági és társadalmi fellendülést hozzon vidéki közösségeknek, derült ki a Fenntartható vidéki reneszánsz egy bioetanolüzem példáján keresztül című tanulmányból, melyet kedden a Magyar Tudományos Akadémián mutattak be. A kutatás a Pannonia Ethanol 2012-ben létesített dunaföldvári bioetanolüzem példáját vizsgálta, amely Magyarország kukoricatermesztő vidékének szívében található.

A magyar gazdaság hisz a bioetanolban

2016-11-23

A Pannonia Ethanol Zrt. 135 millió eurós hitelmegállapodást írt alá a Budapest Bank, a K&H, a Magyar Export-Import Bank és a Raiffeisen Bank részvételével alakult magyar banki konzorciummal.

Magyarország élen járhatna a közlekedés zöldítésében

2016-09-21

„Az Európai Unió ugyan elismerte, hogy a bioetanolgyártás technológiai szempontból a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének legfontosabb eszköze lehetne a közúti közlekedésben, az iparág ennek ellenére azzal kénytelen szembesülni, hogy megpróbálják ellehetetleníteni” – mondta Mark Turley, a Pannonia Ethanol Zrt. alapítója és tulajdonosa.

Agro Inno Show 2016 - Innováció a mezőgazdaságban

2016-09-01

A második Agro Inno Show szakmai napon a múlt évhez hasonlóan kiemelt partnereinkkel szeretnénk áttekinteni a legfrissebb globális trendeket, technológiai újításokat, és mindazokat az innovatív megoldásokat, amelyek a 21. században már elérhetőek a hazai mezőgazdasági termelésben is. Bemutatjuk továbbá azokat az irányokat, amelyek ma még a jövőt jelentik a mezőgazdaságban.

Célunk, hogy a tudás, a tradíció és a csúcstechnológia megfelelő jövőképet adjon partnereinknek. A szakmai nap programjának része az is, hogy az érdeklődők a precíziós gazdálkodásban alkalmazott legkorszerűbb eszközöket a gyakorlatban is kipróbálhatják, vagy ellátogathatnak Európa legnagyobb bioetanol gyártó üzemébe.

További információkért látogasson el a rendezvény weboldalára>>

Kinevezések a Pannonia Ethanolnál

2016-05-25

A Pannonia Ethanol örömmel jelenti be, hogy Lengyel Zsoltot kereskedelmi igazgatónak nevezték ki, a pozíciója részeként egyben ő felel majd a cég külső kapcsolataiért is. Kinevezték továbbá a budapesti OPL (Orbán & Perlaki Ügyvédi Társulás) jogi tanácsadó irodát a cég public policy ügyeinek koordinációjára. Mindkét kinevezés erősíti a Pannonia Ethanol elkötelezettségét a magyar gazdaság növekedése mellett, illetve az egyre szorosabb kapcsolat kiépítését a helyi közösségekkel.

Agroinform: Csúcsminőség és környezettudatosság a precíziós gazdálkodás jegyében

2016-03-07

„A Dunaföldváron található gyárunkra platformként tekintünk: hatalmas inputtal és hatalmas outputtal rendelkező terület, amire rengeteg új innováció és technológia tud ráépülni, kiváló alapot biztosít további nagy ívű fejlesztéseknek” – mondta a Pannonia Ethanol. Európa legnagyobb bioetanol-gyártójaként azt az üzenetet is szeretnék átadni a gazdáknak, hogy van értelme fejleszteni, beruházni és innovatív, akár precíziós gazdálkodási technológiákba fektetni, hiszen lesz jövő, van feldolgozóipar, ami ráadásul folyamatosan fejlődik. Mindez nagyon stabil piacot fog jelenteni, nemcsak 1-2, hanem 15-20 év múlva is.

Olvassa el a teljes cikket az Agroinform.hu-n>>

Agrárszektor: Sosem látott forradalom előtt állunk - Ez lehet az ugródeszka?

2016-02-25

Amíg a gazdatársadalom nem látja, hogy miért érdemes termelnie, addig nem számíthatunk komolyabb fejlesztésekre a mezőgazdaságban – fogalmazott Reng Zoltán, a Pannonia Ethanol Zrt. vezérigazgatója a Portfolio és az agrárszektor.hu közös konferenciáján. A forradalmi technológiák és innovációk szerepe mellett szó volt a biotechnológia jelentőségéről a mezőgazdaságban, vagy az egész Európát sújtó fehérjehiány megoldási lehetőségeiről.

Olvassa el a konferenciáról készült beszámolót az Agrárszektor.hu-n>>

Agrárszektor: Horrorisztikus csapás lenne az egész országra, ha ők leállnának

2016-01-06

Az összes magyar bioüzemanyag-gyártó évente 750-800 millió euróval járul hozzá a magyar GDP-hez, és ez a teljes magyar GDP egy százalékát jelenti. Ha holnap leállna ez a szektor, az horrorisztikus mértékben sújtaná a hazai gazdaságot - véli Reng Zoltán, a Pannonia Ethanol Zrt. vezérigazgatója. A szakembert a hazai bioetanol-gyártás perspektíváiról, az uniós megújulóenergia-rendelet hatásairól, a GMO-mentesség fontosságáról és a bioetanol előállításakor keletkező, akár a szóját is kiváltó takarmányról kérdeztük.

Olvassa el a teljes interjút az Agrárszektor.hu-n>>

Agrárszektor: Bukunk, ha lepaktálunk Amerikával?

2015-12-14

Az Agrárszektor 2015 konferencián az ország vezető szakemberei közt Reng Zoltán, a Pannonia Ethanol Zrt. vezérigazgatója azt latolgatta, hogy vajon mit hoz az Európai Uniónak és így Magyarországnak a sokat vitatott Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség. A feldolgozóipart, és a bioetanol-gyártókat biztosan versenyhátrány éri a szerződéssel.

Olvassa el a teljes cikket az Agrárszektor.hu-n>>

A jövő a precíziós gazdálkodás

2015-11-30

Nyolc magyar, vagy hazánkban képviselettel rendelkező külföldi szervezet 2015. november 30-án Budapesten stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, hogy segítsék a precíziós gazdálkodás terjesztését Magyarországon minél széles körben, és az ezen a területen szerzett tapasztalataikat és eredményeiket a jövőben megosszák egymással.

Napirenden a bioetanol a megújuló energetikai napon a Milánói Expón

2015-10-09

A Pannonia Ethanol részvételével zajlott a Milánói Expo magyar pavilonjában az energiahatékonyság és az elektromobilitás jövőjéről szóló konferencia. A bemutatott technológiák arra hívták fel a figyelmet, hogy a gazdasági növekedés csökkenő energiafelhasználás mellett is elérhető, sőt, az energetikai beruházások önmagukban jelentős mértékben hozzájárulnak a gazdasági fejlődéshez.

További információ az eseményről>>

Agro Inno Show: A modern mezőgazdaság lehet a hazai gazdálkodók ugródeszkája

2015-09-17

Magyarország első agrárinnovációs rendezvényét tartották Dunaföldváron, Európa legnagyobb bioetanol gyárának településén. Az ágazat minden fontosabb szereplőjét felvonultató rendezvényen a résztvevők megismerhették a jövő mezőgazdaságának fejlesztéseit, amelyek már elérhetőek a hazai termelésben is. A rendezvény ötletgazdája és kivitelezője a Pannonia Ethanol, rajta kívül főtámogatója a KITE Zrt. és a Dow AgroSciences voltak.

Magyar bioetanol hódít az uniós piacon

2014-12-10

60 százalékos kapacitásbővítést hajt végre dunaföldvári üzemében a Pannonia Ethanol, amivel Európa legnagyobb bioetanol gyártójává válik. A 33 millió eurós fejlesztéssel a teljes beruházás összege eléri a 200 millió eurót.

Bioetanol Európában: Elkészült az első iparági jelentés

2014-06-12

Az Európai Bioetanol Szövetség (ePURE) megjelentette legelső jelentését a bioetanol ipar helyzetéről. A jelentés átfogó képet nyújt az Európában termelt és felhasznált bioetanolról, és kitekint az iparág előtt álló lehetőségekre és kihívásokra. Az EU-s szakpolitikák hatása részletesen bemutatásra kerül.

A jelentés itt olvasható angolul