Áttekintés

A Pannonia Ethanol bioetanolt és csúcsminőségű takarmányt gyárt, üzeme a Tolna megyei Dunaföldváron található, ahol évente egymillió tonna kukoricát tud feldolgozni. A Pannonia Ethanol az eljárás során hasonló mennyiségű takarmányt és bioetanolt gyárt: így 450 millió liter bioetanolt és 325 ezer tonna magas fehérjetartalmú száraz törkölyt (DDGS), illetve 10 ezer tonna kukoricaolajat állít elő.

A Pannonia Ethanol Kelet-Közép-Európa legnagyobb bioetanol gyártójaként közel 500 millió euróval járul hozzá a magyar GDP-hez, nevéhez 2000 vidéki munkahely megteremtése és fenntartása fűződik.

A Pannonia Ethanol az Ethanol Europe leányvállalata.

Küldetés

Küldetésünk, hogy enyhítsük a klímaváltozást azzal, hogy a közlekedésben alkalmazott üzemanyagokat olyan alapanyagokból állítjuk elő, amelyek a megtermeléstől kezdve a teljes gyártási folyamat során megfelelnek a fenntarthatóság kritériumainak, így nagy mértékben vagyunk képesek csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását. Arra törekszünk, hogy a jelentős mennyiségben használt magas szén-dioxid-tartalommal rendelkező fosszilis üzemanyagokat egyre inkább kiváltsa a bioetanol, ami 65 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértékét a fosszilis üzemanyagokhoz képest.

Hozzájárulunk Magyarország mezőgazdasági potenciáljának maximális kiteljesítéséhez, illetve új munkahelyeket szeretnénk létrehozni és fenntartani, amelyek alapvető feltételei a növekedésnek és a versenyképességnek.

A bioetanol támogatásával az a célunk, hogy egy profitorientált környezetben társadalmi változásokat hozzunk létre.

Vízió

Környezetbarát üzemanyag és csúcsminőségű takarmány!

Mint ahogy a kőkorszaknak sem azért lett vége, mert elfogyott a kő, a Pannonia Ethanol is hisz abban, hogy nem kell megvárnunk, hogy elfogyjon a kőolaj. A világnak túl kell lépnie ezen a káros és most már szükségtelen függőségen!

Történelem

Akkreditációk & elismerések

ISCC, International Sustainability and Carbon Certification scheme

BÜHG, voluntary biofuels sustainability certification scheme

ISO 9001

ISO 14001

GMP+ Feed Safety Assurance Scheme

VLOG Certified

Média